Arkistot kuukauden mukaan: lokakuu 2015

Laskettu aika ja muita kuulumisia

Eilen oli vihdoin laskettu aika, mutta meidän vauva on jo reilu viisi viikkoa vanha 😀 Kävimme tänään taas neuvolassa katsomassa miten paino ja pituus ovat kehittyneet. Pituutta pojalla oli jo 50,8 senttiä ja painoakin 2995 grammaa. Taas on yksi virstanpylväs saavutettu eikä seuraavakaan ole enää kaukana.

Viikonloput ovat olleet kiireisiä ja kuluneet pääasiassa kyläilyn merkeissä. Viime lauantaina kävivät mummi, täti ja serkkupoika kyläilemässä. Serkukset tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Sunnuntaina kävimme näyttämässä uutta tulokasta isomummille. Huomenna tulevat päivällä kummit kylään ja illalla meidän pikkumies menee ensimmäistä kertaa elämässään hoitoon. Vanhemmat saavat vähän aikuisten aikaa, kun mummi hoitaa vauvaa 🙂 Sunnuntaina tulee mummu katsomaan meitä sillä aikaa, kun miehet menevät remppaamaan yhtä sijoituskämpistä.

Vauvakuulumisia

Poika on tänään kolme viikkoa vanha. Kävimme aamupäivällä neuvolassa selvittämässä kuinka paljon poika on kasvanut. Paino oli vihdoin noussut yli 2,5 kg, jonka ansiosta saimme vihdoin luvan aloittaa ulkoilun 🙂 Äiti ainakin jo kaipaa tuuletusta… Pituuskin oli jo 47,3 cm eli pian voidaan varmaan jo alkaa käyttämään koon 50 vaatteita. Kuulemma vauva on kehittynyt erinomaisesti ennenaikaisuudestaan huolimatta 🙂 Kotiin tultuamme posti toi mukanaan Kela-kortin ja kutsun yksikuukautis seurantaan Naistenklinikan K7Poliklinikalle, jossa seurataan ennenaikaisesti syntyneiden lasten kasvua ja kehitystä ensimmäisen elinvuoden ajan. Nyt kuitenkin lähdetään pojan kanssa nauttimaan raikkaasta syysilmasta ja auringonpaisteesta!

Nimen rekisteröinti

Koska olemme muuttamassa keväällä Yhdysvaltoihin, vauvan nimi täytyi rekisteröidä jo ennen ristiäisiä green card hakemuksen etenemiseksi. Vauvan syntymästä meni automaattisesti tieto sairaalasta väestörekisterikeskukseen. Varsinaisen henkilötunnuksen vauva sai jo parin päivän kuluessa syntymästä. Kotiuduttuamme vauvan kanssa otin heti yhteyttä paikalliseen seurakuntaan. Keskustelimme asiasta kirkkoherranviraston työntekijän kanssa, joka sanoi että normaalisti nimen rekisteröintiin tarvittava lomake lähetetään kotiin parin viikon kuluttua vauvan syntymästä. Kerroin, että asialla on kiire ja että voisin tulla vielä tänään käymään paikan päällä. Kirkkoherranvirastosta sain mukaani kyseisen lomakkeen ja samalla sovimme myös ristiäisten ajankohdasta. Seuraavana päivänä toimitimme täytetyn lomakkeen läheiseen maistraattiin, josta saimme heti mukaamme pientä maksua vastaan englanninkielisen virkatodistuksen, joka Suomessa vastaa ulkomailla usein kysyttävää syntymätodistusta. Nyt on poikavauvallamme nimi! 🙂