Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2015

Poika 2kk <3

Kylläpä aika vauvan kanssa menee nopeasti… Poika täytti maanantaina jo kaksi kuukautta. Sattumoisin meillä oli samana päivänä myös aika neuvolaan. Viime kerrasta olikin jo kaksi viikkoa aikaa, joten odotimme jännityksellä kuinka paljon poika on sinä aikana kasvanut. Paino oli 3795 grammaa ja pituus 54,5 senttiä. Vihdoinkin olemme saavuttaneet sen maagisen 3,5 kilon rajapyykin. Suunnitelmissa on ollut aloittaa vauvauinti tammikuussa, mutta pelkona on ollut että emme välttämättä saavuttaisi vaadittua viiden kilon painorajaa siihen mennessä. Kolmenkuukauden ikäraja kylläkin tulee täyteen jo jouluaaton aattona. Nyt kuitenkin alkaa näyttää jo melko lupaavalta 🙂

Ilmaisia vauvajuttuja

Ilmaisia vauvajuttuja on tarjolla jonkin verran. Etenkin vaippanäytteitä on saatavilla useilta eri valmistajilta. Kannattaa siis hyödyntää ne!

Lastentarvikkeen Baby Box

Tilaa ilmainen Lastentarvikkeen ja yhteistyökumppaneiden Baby Box osoitteesta babybox.fi ja nouda paketti lähimmästä Lastentarvikkeen myymälästä. Vastineeksi annat sähköpostiosoitteesi ja luvan lähettää Lastentarvikkeen uutiskirjeen. Paketin voi tilata jo odotusaikana lasketun ajan perusteella. Paketin sisältö vaihtelee hieman. Saamani paketti sisälsi mm. Emma-tuttipullon, Pampersin New Baby vaippanäytteitä, Lindexin sukat, me&i ja Folksamin kuolalaput sekä oppaita, esitteitä ja alennuskuponkeja.

Libero-kerho

Libero-kerhoon voi liittyä osoitteessa www.libero.fi/liberokerho. Kerhoon voi liittyä joko lasketun ajan tai lapsen syntymäajan perusteella. Jäsenenä saat ilmaisen Libero-laukun, joka sisältää mm. vaippoja, hoitotuotteita ja lelun. Laukkua voi käyttää hoitolaukkuna. Lisäksi kerholaiset voivat saada tuotenäytteitä uusista tuotteista. Libero-kerhossa voi myös kerätä pisteitä jokaisesta vaippapaketista ja muista tuotteista. Pisteillä voi lunastaa lahjoja pistekaupasta.

Muumi-vaippa näytteet

Voit tilata Suomessa valmistettuja Muumi-vaippoja menemällä osoitteeseen www.muumivaipat.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta ”Tilaa näyte”. Näytteet tilataan lapsen syntymäajan perusteella. Saat valitsemasi vaippanäytteet postitse muutamien muiden Delipap Oy:n tuotenäytteiden kanssa.

Pilttipiiri

Voit liittyä Pilttipiiriin osoitteessa www.pilttipiiri.fi. Piltti-tuotteista voit kerätä pisteitä, joilla voi lunastaa pistekaupasta kivoja tuotteita.

Vaukirja

Vaukirja on kirjakerho, jossa kirjapaketit vastaavat lapsesi ikätason mukaista kehitystä. Kirjakerhoon voi liittyä osoitteessa www.vaukirja.fi. Ilmainen tervetuliaislahja uusille jäsenille. Ei ostopakkoa eli seuraavan paketin tai sen osia voi aina perua, jos niitä ei halua. Jäsenyydelle ei myöskään ole asetettu minimikestoa. Ymmärtääkseni jäsenyyden voi siis perua jo heti tervetuliaislahjan saatuaan, mutta omaa kokemusta asiasta ei ainakaan toistaiseksi ole.

Tiedätkö muita ilmaisia vauvajuttuja jakelevia yrityksiä tai tuotemerkkejä? Vinkkaa niistä kommenteissa, niin lisätään listaan!

Ensimmäinen isänpäivä

Viime sunnuntaina vietimme ensimmäistä isänpäivää. Kummipoikamme eli esikoisemme serkku tuli lauantaina kylään ja jäi yöksi. Katsoimme illalla pari elokuvaa, joista toisen olin ladannut isänpäivää ajatellen. Kyseessä oli Vin Dieselin tähdittämä Tuttisoturi. Sunnuntaina herätimme isän herkkuaamupalalle. Normaalisti hän ei syö aamupalaa kuin harvoin, mutta tänään söimme suklaacroissantit laten kera. Lisäksi annoimme isälle suklaarasian ja kortin, joka mainosti Tuttisoturi elokuvan ensi-iltaa. Edessä olevan muuton takia olemme sopineet, että lahjaksi ei osteta turhaa tavaraa, vain tarpeellista tai jotain jonka voi kuluttaa. Aamupäivällä leivoin persikkarahkapiirakkaa ja pelasimme erän Cluedoa. Lounaan jälkeen veimme serkkupojan mummin luokse. Iltapäivällä juhlimme isänpäivää yhdessä isän ja vaarin kanssa. Tarjolla oli aamulla leipomaani piirakkaa. Illalla kävimme vielä kylailemässä isän siskon ja pojan tulevan kummitädin luona. Kotiin päästyämme isän lahjaksi saamat suklaakonvehdit päätyivät jo parempiin suihin 🙂

Déjà vu ja muita kuulumisia

Päivä alkoi tänään ystävän vierailulla. Kävimme yhdessä vauvan kanssa kävelyllä, jonka jälkeen joimme vielä pikaisesti kahvit. Oli mukava nähdä hyvää ystävää taas parin kuukauden tauon jälkeen ja vaihtaa kuulumisia sekä päästä samalla nauttimaan ihanasta ilmasta 🙂

Puolen päivän aikoihin lähdimme koko perheen voimin Naistenklinikalle poliklinikkakäynnille, jossa seurataan vauvan kehitystä ennenaikaisuuden takia. Kuulemma pikkumies on 0,5 yksikköä pituuskäyrän alapuolella, mutta kun otetaan huomioon molempien vanhempien pituudet, ollaan kasvukehityksessä pituuden suhteen siellä missä pitääkin. Painokin on kehittynyt hyvin, vaikka kuulemma hoikka poika onkin kyseessä. Lastenlääkäri ohjeistikin aloittamaan vellit jo kolmen kuukauden iässä. Myös lisäraudan annosta nostettiin nykyistä painoluokkaa vastaavaksi.

Illemmalla äidillä oli vielä jälkitarkastus paikallisessa terveyskeskuksessa. Kaikki näytti hyvältä ja lääkäri antoi jälkitarkastustodistuksen Kelaa varten sekä minipillerit kolmeksi kuukaudeksi. Nähdessäni lääkärin muistin nähneeni hänet ennenkin raskausaikana samaisessa terveyskeskuksessa, mutta tapaamisen lopussa sain yhtäkkiä déjà vu kokemuksen ja tajusin tavanneeni hänet myös synnytyssalissa oksitosiinihoitojen aikana Naistenklinikalla. Kysyin tuolloin lääkäriltä, että olemmeko kenties tavanneet ennenkin, koska mielestäni hänen kasvonsa olivat tutut ja ehkä jopa nimikin, mutta tuolloin emme kumpikaan osanneet yhdistää missä olimme ennen tavanneet. Koska minulla on erittäin hyvä kasvomuisti, olin kuitenkin aivan varma, että olimme tavanneet jossain ennenkin ja asia jäi silloin vaivaamaan. Noh, nyt ainakin selvisi kyseinen mysteeri ja voin olla huoletta, koska en olekaan tulossa hulluksi… 😀